Митрополит Сергій звершив чин освячення новозведеного храму на честь Вознесіння Господьного у с.Гніздичне

10 червня, у день свята Вознесіння Господнього, у селі Гніздичне митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив чин освячення нового храму, що побудували замість захопленого розкольниками.

Цього дня під час святкової Літургії митрополиту Сергію співслужив настоятель храму на честь Вознесіння Господнього – протоієрей Степан Балан, а також сонм кліриків Тернопільської та сусідніх єпархій, що прибули на торжество.

Під час Богослужіння владика Сергій звершив молитву за мир та припинення епідемії.

Віряни православної громади села Гніздичне мріяли про новий храм, і тільки завдяки фінансовій допомозі благодійника Біби Андрія Васильовича їхня мрія стала реальністю у такий короткий термін. Досить швидко та оперативно був зведений величний храм, іконостас, опалення, церковний будинок-школа Закону Божого для діток.

Відтепер православні віряни села Гніздичне мають можливість молитися за Богослужінням вже у новозведеному храмі, оскільки попередній у них відібрали.

Секретар Тернопільскоі єпархії протоієрей Степан Балан, що є настоятелем храму на честь Вознесіння Господьного у с.Гніздичне разом із парафіянами висловлюють надзвичайну подяку Андрію Васильовичу Бібі та усій його команді за допомогу у зведенні храму.

«Ми не можемо виразити всю радість, всю вдячність та всі ті особливі духовні відчуття, що ми сьогодні пережили. Без такої посильної фінансової допомоги ми б нізащо не змогли побудувати такий прекрасний Божий храм. Хотілося б щиросердечно подякувати за доброту та жертовну допомогу Андрію Васильовичу, яку він забезпечив тим приходам, що зазнали захоплень, зокрема, і у селі Гніздичне. Тому, хотілося б побажати благодійнику  духовної радості, спокою, достатку, щоб милосердний Господь охороняв від усіх спокус та давав сили і надалі так жертовно служити Богові та народу. У нашому храмі Вознесіння Господнього завжди буде звершуватися щира молитва за його сім‘ю та команду» – додає настоятель храму у с.Гніздичне протоієроей Степан Балан.

1 комментарий:

  1. Ця подія побудови нового храму знаменує те, що не зважаючи на протистояння, притиснення і насилування з відбиранням храму у вірних Христу прихожан села Гніздичне, Господь Бог посилає поміч Своїм вірним в особі благодійника Андрія Біби, Святим Духом і благодатію надихаючи його.
    На фото видно як багато істино віруючих православних в селі, які в духовній радості знову можуть приходити до храму – до Бога заради спасіння у Христі вічної душі своєї. Бо ми знаємо, що Господь Бог може бути і посилати благодать і спасіння тільки в храмах наповнених вірними Йому, які не зважаючи на тортури невірних та влади залишаються в селі Гніздичне.
    І, як заємо, не тільки в ньому, а і в інших селах і містах, Слава Богу, що Він не залишає Своїх вірних без помічі, захисту, спасіння.
    А ще будемо дякувати Господа Бога за те, що на Тернопільській єпархії маємо від Нього, як боговдохновенний дар прихожанам, – Висопреосвященного Митрополіта Сергія. Як віруючий, але в іншій єпархіі, маю заздрість тернопільчанам, що вони мають можливість бути на його служіннях, причастях і отримувати Господне благословіння від нього.
    Господи Боже, захисти, допоможи і спаси вірних Твоїх у Христі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *