У Кременецькому духовному училищі відбувся 28-й випуск регентів-псаломщиків

25 травня2021 року у Кременецькому духовному училищі відбувся 28-й випуск регентів-псаломщиків.

Вранці у Свято-Миколаївському соборі м.Кременця відбулася святкова Літургія, яку очолили два архіпастирі: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та архієпископ Шумський Іов –  ректор Почаївської духовної семінарії. Владикам співслужили священики-викладачі духовного училища.

Під час Божественної Літургії усі випускники співали на кліросі.

Цього дня серед вірян у храмі були викладачі, студенти і випускники та їх родичі, що прибули, аби розділити радість завершення навчання у стінах Кременецького духовного училища.

Після завершення Богослужіння відбувся святковий випускний акт. Так, майбутні регенти-псаломщики традиційно здали свій останній іспит з диригування, виконали духовні піснеспіви та отримали дипломи випускників Кременецького регентського училища. Митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, ректор Почаївської духовної семінарії –  архієпископ Іов звернулися до випускників з вітальним словом. Окрім того, архіпастирі вручили їм пам’ятні подарунки та побажали подальшого служіння для Слави Божої на шляху, котрий вони обрали.

Зазначимо, що за підсумками 2018-2021 навчального років КфПДС закінчило 34 студента: з них 26 випускників денної форми навчання та 8 – заочної. Цьогоріч червоні дипломи з відзнакою отримали аж 6 студентів, що є високим показником знань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *