Громаду Свято-Миколаївського собору в м.Кременець заставляють залишити храм

Управління Тернопільської Єпархії Української Православної Церкви просить сугубих молитв за протоієрея Василія Вознюка та за громаду Свято-Миколаївського кафедрального собору м. Кременець.
Після поданої апеляції до Західного апеляційного господарського суду нічого не змінилося. І данний суд залишив без змін ухвалу попереднього суду про звільнення храму нашою громадою для повернення у власність Кременецькому заповіднику.

Громада собору більше 30 років доглядала, підтримувала життєдіяльність даного храму, облагороджувала його, берегла як величну Святиню! Але нажаль, держава цього не оцінила і тепер зухвало виганяє нашу громаду.

Ми бачимо, що проти нашої Української Православної Церкви, яка молиться за Україну, яка допомагає нашим воїнам, яка всіляко підтримує переселенців і тих, хто постраждав від російської війни, іде цілеспрямована компанія щодо її знищення, ведеться упереджене ставлення до її членів, а також безпідставне порушення прав людини на віросповідання!

 

1 комментарий:

  1. Господи, Іісусе Христе, Боже наш! Прийми від нас, вірних рабів Твоїх, сердечне моління це и, простив нам всі гріхи наші, помяни всіх ворогів наших, ненавидячих та обіжаючих нас, та не віддай їм по справам їх, а по великій Твоїй милості поверни їх невірних до правовірення та благочестя, вірних же відвернутися від зла і діяти благовірно.
    Нас же всіх і Церкву Твою, Українську православну, Святу всесильною Твоею міцністю від всяких злих обставин милостією звільни. Вітчизну нашу від різних невірних і влади їх звільни, вірних же рабів Твоїх, в стажданнях та печалі денно і всеніч голосящих до Тебе, багатобільний голос почуй, багатомилостивий Боже наш, та відверни від тління живіт їх.
    Подай, Боже, мир і тишу, любов та утвердження і прискорення замирення людям Твоїм, їх же Чистою Твоєю Кровію виправдав якщо. Але і відступившим від Тебе і Тебе не шукаючим явися зараз, щоб ні одному із них не пійти в погибель, але всім їм спастися і в розумі до істини прийти, щоб в згоді роздумів та в неперестаючій любові прославлять імя Твоє, терпеливодушний, незлобивий Господи, у віки вічні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *