Свято радості за сльозами на очах у с.Онишківці Шумського району

8 лютого Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій з архіпастирським візитом відвідав с.Онишківці Шумського району.

Напередодні неділі про митаря і фарисея, а також неділі, в яку згадується пам’ять всіх святих Новомучеників і Сповідників Церкви нашої, які в минулому столітті від безбожної влади постраждали, в Православної громади с. Онишківці відбулося своє маленьке торжество радості зі сльозами на очах.

Рівно рік тому духовна родина храму Успіння Божої Матері цього села через протизаконні і зухвалі дії представників так званої “ПЦУ” були позбавлені свого рідного храму, адже 9 лютого минулого року двері до храму були виламані, а вірні чада Христової Церкви вимушені були молитися на морозі, а згодом звершувати Богослужіння в церковній хатині.

Пройшли випробування, але в них дар віри став ще сильнішим, серця розігрілися палкою любов’ю до Господа і ближнього, яка проявилася в терпінні, в покаянні, в неозлобленості і за смирення і стійкість в істині Господь дарував радість, ось засіяли золоті хрести нового храму, який є свідченням правди Божої.

Радо Митрополита Сергія зустрічали настоятель, парафіяни та гості свята. Дітки привітали Владику віршиками і вручили коровай.

Затім Його Висопреосвященство в співслужінні благочинного Шумського округу протоієрея Михаїла, настоятеля храму протоієрея Олега та собору духовенства звершив молебень, чин заснування храму, освячення дзвонів та накупольних хрестів. Сам Владика встановив хрести на храмі, які є свідченням того, що Глава Церкви Христос, цей храм присвячено Богу, що Животворяще древо, яким ми були визволені з полону гріха є красотою Церкви, демонам язвою та прикрасою Християн. А що головне свідченням Торжества Православія в нелегких умовах випробувань.

В своєму слові Владика виразив молитовну підтримку настоятелю та жителям села, які устояли в нелегкі часи, нагадав про важливе значення в житті людини Церкви, стійкості в вірі та яку велику силу має Животворяще древо – Хрест Господній.

В свою чергу отець Олег від імені парафіян подякував Владиці за підтримку, молитви, виразив також слова щирої вдячності всім прихожанам, завдяки наполегливій праці яких і триває будівництво дому Божого, подякував також благодійникам які не залишилися байдужими до благої справи та всім хто долучився і долучається до спорудження Церкви.

Насам кінець Владика Сергій подарував всім духовну літературу та призвав Боже Благословіння.

Згодом всіх гостей пригостили теплим чаєм. Про це повідомляє Андрій Стратюк на сторінці “Шумщина Православна” у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *