Зустріч предстоятеля Кіпрської Православної Церкви з представниками Тернопільської єпархії УПЦ

22 грудня, в неділю, представники Тернопільської єпархії Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм зустрілись з Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви архієпископом Кіпрським Хризостомом. Офіційна зустріч представників Церков розпочалась зі звершення Божественної літургії, яку очолив Архієпископ Хризостом. Предстоятелю Кіпрської Церкви співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієреї та духовенство.

Продовжилась зустріч в резиденції Предстоятеля Кіпрської Церкви, де Архієпископ Хризостом прийняв делегацію Тернопільської єпархії УПЦ. Митрополит Сергій повідомив Архієпископа Хризостома про реальний стан справ в українському Православ’ї, особливо акцентувавши увагу на існуючому міжконфесійному конфлікті, спричиненому втручанням патріарха Варфоломія у внутрішні справи УПЦ та визнанням українських розкольників.

Архієпископ Хризостом розповів, що добре знайомий з тим, що насправді відбувається в Україні, додавши також, що поставив собі за мету максимально розповісти про це Предстоятелям інших Помісних Церков. “Я взяв на себе ініціативу. Мав спілкування з усіма Предстоятелями. Ми чекаємо і сподіваємось, що Константинопольський патріарх зрозуміє свою помилку. Інші Предстоятелі навряд чи визнають Епіфанія. Хоча і мали місце спроби натиснути на Єрусалимського Патріарха, проте він не піддався”, – підкреслив архієпископ Хризостом.

У підсумку Предстоятель Кіпрської Церкви завірив у підтримці канонічну Українську Православну Церкву, висловивши сподівання на те, що у скорому часі церковне питання в Україні перестане бути предметом політичного впливу. У свою чергу митрополит Сергій, священики та віряни з України подякували архієпископу за гостинніть та можливість спілкування. Про це повідомляє офіційний сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *