Тернопільська єпархія організувала благодійну акцію до дня святого Миколая «Подаруй дитині радість»

По благословінню митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія та митрополита Почаївського Володимира, 22 грудня 2019 року в Почаївському міському будинку культури відбулася благодійна акція до дня святого Миколая під назвою «Подаруй дитині радість». Учасниками даного дійства були діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти з сімей учасників АТО, що прибули з різних куточків Тернопільської області. Загальна кількість учасників налічувала близько 300 чоловік.

Святковий концерт розпочався з вітального слова архієпископа Іова-ректора Почаївської духовної семінарії, який розповів про святого Миколая Чудотворця та пояснив про важливість вшанування пам’яті цього богоугодника. Після слів владики розпочалося тематичне театралізоване дійство, що було організоване  Кременецькою православною молоддю. Анастасія Жданкіна виконала ряд пісень під музичний супровід гітари, зокрема з її вуст прозвучали старовинні українські колядки. Завершував урочисту концертну програму дитячий хор Почаївської музичної школи «Веснянка», котрий виконав декілька музичних композицій.

Заключне слово виголосив секретар Тернопільської єпархії УПЦ протоієрей Стефан Балан. Священик наголосив на тому, щоб діти завжди пам’ятали про те, що вони не є самотніми в цьому світі, адже їх оберігає Господь Бог та Пресвята Богородиця. «Ви повинні виховувати в своєму серці віру у милосердного і всемогутнього Бога»- додає протоієрей Стефан.

Після завершення святкового дійства усі учасники акції отримали можливість скуштувати безкоштовної трапези, що була приготовлена для них в одному із приміщень Свято-Успенської Почаївської лаври.

У Свято-Троїцькому соборі, що розташовується на території обителі, дітей з різних районів області зустрів насельник Почаївської лаври – ієромонах Гавриїл, який вручив усім дітям подарунки, що були куплені за кошти українського благодійника та мецената Андрія Біби.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *