Престольний празник у Свято-Введенському храмі с.Великі Бережці

4 грудня Світове Православ‘я відзначає свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Це одне з найбільших православних богородичних свят, встановлене в честь введення Пресвятої Діви Марії в Єрусалимський храм для присвячення Богу.

Цей день є престольним празником Свято-Введенського храму в с. Великі Бережці. З нагоди свята митрополит Тернопільський та Кременецький відвідав православну громаду УПЦ с.Великі Бережці та очолив Божественну Літургію. Архієрею співслужили настоятель храму отець Андрій Гринюк та собор священиків Тернопільської та Рівненської єпархій. Наймолодші прихожани Свято-Введенського храму тепло зустріли та привітали владику Сергія віршами.

За Богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та Церкві. По завершенню Літургії керуючий Тернопільською єпархією привітав усіх вірян з великим і світлим святом та вручив кожному подарунки.

В день престольного свята також відбулося освячення розпису храму, яке звершив владика Сергій.

4 грудня є днем народження митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія. Тому напередодні, у Тернопільському кафедральному соборі Віри,Надії, Любові та матері їх Софії, після звершення Всенічного бдіння, віряни та вихованці місцевої недільної школи привітали владику із днем народження. З їх вуст прозвучали привітання у формі віршів,а також пролунали вітальні піснеспіви.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *