Святкове Богослужіння у Загаєцькому чоловічому монастирі на честь свт.Іоанна Милостивого

У понеділок, 25 листопада 2019 року, в Загаєцькому чоловічому монастирі вшанували пам‘ять святителя Іоанна Милостивого, який являється покровителем обителі.

У день престольного свята в монастирі відбулося урочисте архієрейське Богослужіння, яке очолив митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій. Владикові співслужив намісник обителі – архімандрит Герман та собор священиків Тернопільської єпархії УПЦ.

Святкова Літургія була звершена в спеціально пристосованому приміщенні- палатці, оскільки храм не зміг помістити в собі таку велику кількість духовенства, прихожан та паломників, що прибули на престольний празник. Традиційно, під час Богослужіння було піднесено сугубу молитву за мир в Україні та Церкві.

За урочистою Літургією співали два хори: місцевий та хор семінаристів Почаївської Духовної Семінарії.

Зі словами проповіді до вірян звернувся керуючий Тернопільською єпархі УПЦ митрополит Сергій, який привітав усіх зі святом.

По завершенню молитовного Служіння усі присутні отримали можливість скуштувати смачну трапезу, яка була приготовлена в честь престольного свята Загаєцького чоловічого монастиря свт.Іоанна Милостивого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *