У день престольного празника с.Млинівці відбулося освячення розпису храму

4 листопада, у день свята Казанської ікони Божої Матері православна громада села Млинівці, Кременецького району, відзначила свій престольний празник. Цього дня Божественну Літургію очолив митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій. Розділити радість торжества прибув архімандрит Антоній (Романішин) – насельник і регент братського хору Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, який є уродженцем с. Млинівці. Богослужіння відбулося також і за участі настоятеля храму на честь Казанської ікони Божої Матері – о. Леоніда Кушнірука, а також собору священиків Тернопільської єпархії.

Гостинно зустріли архіпастиря найменші прихожани храму, з вуст яких пролунали привітання у формі віршів.

Під час архієрейського Богослужіння по благословінню Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Онуфрія, настоятель храму – о. Леонід Кушнірук отримав церковну нагороду  – хрест із прикрасами. А парафіяни, що потрудилися на благо приходу були нагороджені церковними грамотами.

За Святковою Літургією було піднесено молитву за мир в Україні та Церкві. Під час урочистого Богослужіння співав хор семінаристів Почаївської Духовної Семінарії.

Ще однією важливо подією у житті парафії стало освячення розпису храму, яке звершив архіпастир.

В кінці молитовного Служіння митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій традиційно роздав подарунки усім православним вірянам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *