Архієрейський візит митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія у с.Розтоки

У неділю, 3 листопада 2019 року, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій відвідав канонічну громаду Свято-Троїцької церкви с. Розтоки, у якої прихильники новоствореної структури «ПЦУ» в січні цього ж року незаконно відібрали храм. Проте, православні парафіяни УПЦ с. Розтоки залишилися вірними своєму предстоятелю у лоні істинної  Церкви.

Довгий час настоятель храму та громада вимушені були звершувати молитовне Служіння біля церкви просто неба. На даний час Богослужіння відбуваються у пристосованому приміщенні, проте навіть такі умови не стають перешкодою для вірян.

Архієрейську Літургію очолив керуючий  Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Сергій, якому співслужив настоятель храму – протоієрей Петро Слободян, а також священики Кременецького благочиння.

Тепло зустріли митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія наймолодші прихожани, які виконали ряд віршів.

За Богослужінням співав хор семінаристів Почаївської Духовної Семінарії.

Під час проповіді владика Сергій висловив підтримку канонічній громаді Свято-Троїцького храму, яка постраждала від захвату рейдерів і до цього часу не може відстояти свої права, хоча діє в рамках закону.

По завершенню Літургії керуючий справами Тернопільської єпархії митрополит Сергій звершив помазання святим маслом, а також вручив усім віруючим подарунки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *