Вшанування чудотворного образу Богородиці «Всіх скорботних Радість» у Кременецькій обителі

6 листопада Церква святкує день пам’яті чудотворного образу Божої Матері «Всіх скорботних Радість». Цей день є знаковим для Кременецького Свято-Богоявленського жіночого монастиря, адже в обителі знаходиться чудотворний образ Богоматері, що іменована «Скорботна».

Урочисті святкування розпочалися напередодні празника. Так, 5 листопада 2019 року, Всенічне Бдіння відбулося за участі трьох владик: митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія, митрополита Миколаївського та Очаківського Питирима, митрополита Почаївського Володимара, архієпископа Шумського Іова та собору священиків.

В день торжества обитель об’єднала навколо себе велику кількість духовенства та вірян, що прибули з різних куточків України для того, аби вшанувати чудотворний образ Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних Радість».

Божественну Літургію очолили ряд архієреїв: митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський та Очаківський Питирим, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та архієпископ Шумський Іов. Владикам співслужила велика кількість священиків Тернопільської та сусідніх єпархій.

Зі словами проповіді до вірян звернувся голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви – митрополит Ніжинський та Прилуцький Климент.

Після Богослужіння відбулася урочиста Хресна хода з чудотворним образом Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радість» навколо Кременецького Свято-Богоявленського жіночого монастиря.

1 комментарий:

  1. Пресвятая Богородица, спаси нас!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *