Престольне свято у Тернопільському кафедральному соборі на честь мчц. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії

30 вересня 2019 року, в день престольного празника, у кафедральному соборі мчц. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у Тернополі було звершене святкове Богослужіння.

Напередодні відбулося архієрейське Всенічне Бдіння, яке звершив митроплит Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор, керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Сергій у співслужінні із митрополитом Почаївським Володимиром та собором священників.

У день престольного свята урочисту Літургію очолив митрополит Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор. Владикові співслужили два архіпастирі: митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, архієпископ Шумький Іов, а також чимала кількість духовенства Тернопільської та сусідаіх єпархій.

За Богослужінням співав хор семінаристів Почаївської духовної семінарії

По завершенні святкової Літургії навколо кафедрального собору була звершена Хресна хода, під час якої усіх православних вірян окропили святою водою.

Після Хресного ходу зі словами проповіді до прочан звернувся ректор Почаївської духовної семінарії – архієпископ Шумський Іов. «Нині ми наче переживаємо зупинку шляху осені до зими для того, щоб відчути пасхальну радість престольного свята»- наголосив владика.

Завершили торжество вихованці місцевої недільної школи, які тепло привітали духовенство, паломників, що прибули з різних куточків області та усіх прочан зі святом св. мчц. Віри,Надії,Любові та матері їх Софії. Найменші учні школи Закону Богожого, що діє при Тернопільскому кафедральному соборі, виконали ряд віршів, а духовні піснеспіви прозвучали із вуст старших вихованців недільної школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *