Студенти Почаївської духовної семінарії у супроводі священиків взяли участь у Міжнародному фестивалі «Під Покровом Богородиці» у Польщі

У перші дні червня шестеро студентів Почаївської духовної семінарії разом з трьома священнослужителями Української Православної Церкви, на запрошення з Варшавської і Бєльської єпархії Польської Автокефальної Православної Церкви, відвідали польське місто Бєльськ-Підляський, де тривав ІІ Міжнародний фестиваль православних хорів «Під Покровом Богородиці».

    

Почаївці були єдиними, хто представляв на цьому заході Україну. Окрім українців, до польського православного хорового фестивалю долучились також гості з Сербії та Республіки Білорусь.

Українську делегацію очолив секретар Тернопільської єпархії УПЦ протоієрей Стефан Балан, разом з ним студентів супроводив протоієрей Георгій Прокопчук (с. Великі Млинівці Кременецького благочиння) та представник Львівської єпархії УПЦ, настоятель православної громади міста Броди протоієрей Ярослав Огерук.

 Студентівз Почаївської духовної семінарії запросили приїхати організатори фестивалю, котрі дуже радо спілкувались з представниками канонічної Церкви в Україні. Українські семінаристи були вражені високим рівнем заходу, в якому вони брали учать, хористи дуже гарно представили себе та свій навчальний заклад – серед сербських, білоруських учасників та хорів з Варша

ви, Білостока, Бєльська-Підляського.

Українські учасники фестивалю також були вражені теплим прийомом, високою професійністю хористів, та отримали запрошення і надалі відвідувати такі заходи у Польщі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *