Престольне свято у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця у с.Бриків

Щорічно, 6 травня православні християни вшановують пам’ять святого Георгія Побідоносця. Цей день є храмовим празником Свято-Георгіївської церкви села Бриків Шумського району.

Бриківська дерев’яна церква була побудована зусиллями прихожан у 1800 році. Багато сліз, страждань та поневірянь пережили православні віряни цієї церкви за останній час. В лютому цього ж року у віруючих УПЦ відібрали храм. Проте канонічна громада УПЦ продовжує своє служіння Богові у будинку священика о. Віктора Омельчука, який багато років був настоятелем храму св.вмч. Георгія Побідоносця у селі Бриків.

Так, 6 травня православна громада села зібралася на храмове свято у місцевому будинку  священика.  Божественну Літургію в день свята очолив о. Віктор Омельчук у співслужінні з духовенством сусідніх приходів. Після Богослужіння численна паства, яка налічувала приблизно сотню вірян разом із духовенством пройшли хресним ходом навколо відібраного храму. Це чудовий приклад того, як у православних вірян відібрали церкву, та не змогли відібрати істинну віру.

Отець Віктор Омельчук подякував гостям – священнослужителям і вірним – прихожанам інших парафій за те, що вони прибули розділити радість престольного свята з парафіянами села Бриків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *