У с.Людвище відбулося святкове освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері

8 серпня 2020 у селі Людвище Шумського району було звершено освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері. Завдяки фінансовій підтримці благодійника та мецената Андрія Васильовича Біби церкву довелося побудувати від початку зведення фундаменту до першого Богослужіння за 94 дні.

Цього дня чин освячення новозведеного храму звершив митрополит Тернопільський та Кременцький Сергій. За святковим Богослужінням архієрею співслужили священики Тернопільської єпархії та духовенство, що прибуло з інших районів області.

Керуючий Тернопільською єпархією митрополит Сергій привіз у с.Людвище з Почаївської лаври чудотворну ікону Божої Матері, з якою багаточисельна паства та духовенство звершили хресну ходу.

По завершенні Богослужіння владика Сергій традиційно звернувся зі словами проповіді до духовенства, прихожан та вірян, що прибули з сусідніх сіл та районів.

«Сьогодні радісний і святковий недільний день в нашому селі Людвище. Сталася велика подія милості Божої: відбулося освячення новозбудованого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. В першу чергу я, як настоятель храму і громада хочемо подякувати нашому благодійнику – Андрію Васильовичу, за його велику допомогу у будівництві храму. Нехай Господь дарує Йому свою велику милість, а покровительство Божої Матері оберігає протягом життя» – додає настоятель храму на честь Різдва Божої Матері о.Михаїл.

1 комментарий:

  1. Яка це радість, яке це свято, яка благодать у віруючих села Людвище може розуміти і відчувати тільки такі ж вірні у Христі православні християни УПЦ. І як вдячні мають бути такому щирому, великому і щедрому душею благодійнику – Андрію Бібі, за якого безумовно моляться всі прихожани цього і інших храмів Тернопільської єпархіі.
    Це Господь Бог по молитвах Митрополіта Сергія і всіх віруючих надихає на творіння добра благодійниками і віруючии по їх силі і достатку на побудову нових храмів, замість захвачених розкольниками, щоб показати всьому люду з ким Бог і кого Він спасає. Без сумніву, що всі віруючі канонічної Божої УПЦ також радіють разом з віруючими с. Людвище, як і я, проживаючий далеко від Тернопільської єпархіі. А відвідавши не один раз і Тернопіль, і Кременець, і Почаївську лавру, і отримуючи Боже благословіння від Владики Сергія, пребуваю в натхненній любові і молитві до нього, священства і віруючих багатострадальної Тернопільської єпархії
    Бог ніколи не залишить вірних у Христі прихожанами канонічної УПЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *