Вшанування чудотворного образу Почаївської Богоматері у кафедральному соборі м.Тернополя

5 серпня 2019 року у Свято-Успенській Почаївській лаврі православні віряни та Предстоятель УПЦ вшанували Покровительку святої обителі.

Наступного дня, 6 серпня, у Тернопільському кафедральному соборі мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії православні християни відзначили престольне свято на честь чудотворного образу Пресвятої Богородиці. Верхній храм на честь Почаївської ікони Божої Матері був надбудований ще у 90-х роках.

Цього дня святкову Літургію очолили три архієреї: архієпископ Ніжинський та Прилуцький Климент, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій та архієпископ Шумський Іов. Владикам співслужили священики із Тернопільської та сусідніх єпархій.

Після запричасного стиха голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви архієпископ Климент звернувся зі словами проповіді до вірян.

По завершенню Богослужіння відбулася традиційна Хресна хода навколо собору з іконою Почаївської Божої Матері.

Після цього місцеві вихованці недільної школи привітали духовенство, вірян та багаточисельних гостей із сусідніх областей із величним святом. З їх вуст прозвучали ряд піснеспівів та віршів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *