Освячення храму святої праведної Анни в с. Кути Шумського благочиння.

12 липня в день свята святих первоверховних апостолів Петра і Павла в Тернопільській єпархії відбулась значна подія – в селі Кути Шумського благочиння був освячений новий храм в честь святої праведної Анни.

Нагадаємо, у селі Кути з грудня 2015 року представники «Київського патріархату» регулярно перешкоджали  місцевим віруючим УПЦ молитися у своєму храмі і як наслідок – старий храм, незважаючи на те, що Тернопільський окружний адміністративний суд визнав храм на честь святої праведної Анни села Кути Тернопільської єпархії власністю місцевої громади Української Православної Церкви, був захоплений представниками «Київського патріархату».

Весь цей час богослужіння відбулося у наметі, встановленому воїнами, які повернулися додому зі служби у зоні збройного протистояння на Сході.

З 2016 року прихожани храму, які залишились вірними Українській Православній Церкві, розпочали будувати новий храм. Нова святиня будувалась завдяки багатьом благодійникам і жертводателям, а саме – Київській митрополії, благодійному фонду «Фавор», а також завдяки окремим меценатам – Біба Андрію Васильовичу, власнику мережі автозаправок по всій Україні, та його помічниці – Пенькас Аліні Вадимівні.

Настоятель і прихожани храму святої праведної Анни села Кути приносять щиру вдячність всім, хто долучився до цієї великої справи, і призивають Боже благословіння і Покров Пресвятої Богородиці  на всі благі труди благодійникам, жертводателям і всім, хто трудився над будівництвом.

 

1 комментарий:

  1. Доброго дня! Хочу подякувати Вам від захисників 25-ої Січеславської бригади за ваш вклад і підтримку у протистоянні с загарбниками України.
    Щиро дякуємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *