У Світлу Середу митрополит Сергій звершив святкове Богослужіння у кафедральному соборі міста Тернополя

29 квітня розпочалася Світла Пасхальна Седмиця, котра тривала до 5 травня. Пасхальний тиждень знаменує собою радість  Воскресіння Христового.

Так, 1 травня 2019 року у Тернопільському кафедральному соборі Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відбулося соборне Пасхальне Богослужіння, яке очолив керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій. Його Високопреосвященству співслужили єпископ Шумський Іов, клірики кафедрального собору та сонм священників Тернопільської та сусідніх єпархій.

Під час Богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність світового православ’я.

Керуючий Тернопільською єпархією УПЦ владика Сергій звернувся зі словами проповіді до численної пастви та побажав нескінченної Пасхальної радості. Архієрей наголосив на тому, що наша православна єпархія переживає досить складний час випробувань віри, неодноразово відбуваються захоплення храмів, та попри це, православні громади разом із священниками продовжують своє служіння Богові у пристосованих приміщеннях. Незважаючи на скрутні зовнішні умови, серця віруючих наповнені пасхальною радістю.

«Великий Піст, так як і Пасха, починається зі слів прощення: «Простим вся воскресением». Саме це і є те, що приносить мир і радість нашим душам»-додав єпископ Шумський Іов.

При кафедральному соборі УПЦ м.Тернополя діє недільна школа Закону Божого. Її вихованці привітали духовенство, паломників та усіх вірян із світлим святом Воскресіння Христового. У їх виконанні лунали пасхальні піснеспіви, а з вуст найменших прозвучали великодні привітання у віршованій формі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *