Представники Тернопільської та Рівненської єпархії УПЦ взяли участь у семінарі ОБСЄ з питань взаємовідносин релігійних громад

17 липня у Львові розпочався тижневий семінар місії ОБСЄ, присвячений врегулюванню мирних взаємовідносин релігійних громад. У заході беруть участь представники Тернопільської та Рівненської єпархій Української Православної Церкви: священнослужителі, єпархіальні працівники, віряни православних приходів Тернопільщини та Рівненщини.

Окрім того, на семінарі працюють представники місцевого самоврядування, обласних рад, департаментів обласних адміністрацій у справах релігії.

Лекції і бесіди ведуть спеціалісти різних галузей, які працюють у різних державах та приїхали поділитись досвідом до України. Серед них – громадяни Італії, Великобританії (Шотландія), Киргизстану, США, Вірменії, Польщі. Україну представляють учасники з Києва, Львова, Рівного, Тернополя, Кривого Рогу, їм надали можливість почути лекції закордонних спеціалістів у сфері захисту прав людини, на базі європейської практики.

Зі свого боку, представники найбільш постраждалих від церковного рейдерства єпархій Української Православної Церкви також матимуть змогу поділитись досвідом вирішення таких проблем в Україні, з урахуванням вітчизняних реалій, та спільно напрацювати можливі шляхи, за якими досягатимуть домовленостей у подальшому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *