У Свято-Богоявленському Кременецькому жіночому монастирі вшанували чудотворну ікону «Всіх скорботних радість» (фото)

6 листопада 2017 року у Свято-Богоявленській жіночій обителі міста Кременець урочисто вшанували найголовнішу святиню монастиря – чудотворну ікону Божої Матері «Всіх скорбящих радість». Улюблена для багатьох жителів міста Богоявленська обитель у ці дні зібрала численних вірян, які прийшли помолитись до Богородиці про мир та захист.

У цей святковий день до монастиря прибули дев’ять православних архіпастирів. Богослужіння очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, який звернувся з проповіддю до присутніх, наголосивши про те, як благодать Божа, поєднана з послухом, допомагає цій та іншим обителям відроджуватись та будуватись.

Нині у Свято-Богоявленському Кременецькому монастирі вже близько вісімдесяти черниць, і дбайливі руки сестер підтримують красу та порядок у цих стінах.

Під час служби Божої на святі співали кілька хорів. Це місцевий чернечий хор, хор семінаристів Почаївскої семінарії, регентський відділ Кременецької духовної школи, а також мішаний хор Кременецького Свято-Миколаївського собору.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *