Митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій відзначив 30-ліття архієрейської хіротонії

Сьогодні, 17 лютого 2021 року 30-тиліття архієрейської хіротонії відсвяткував митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Урочисте Богослужіння, яке відбулось у Богоявленському жіночому монастирі міста Кременець Тернопільської області, очолив предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї Онуфрій. Привітати ювіляра прибули 17 архієреїв з різних єпархій УПЦ, а також чисельне духовенство Тернопільської єпархії і гості в священному сані.

Предстоятель подякував митрополиту Сергію за роки сумлінного служіння Церкві, за неухильне дотримування чистоти святого православ’я і побажав йому Божого благословення, наснаги, сили й надалі не покладаючи рук трудитись во славу Божу і на благо святої Церкви, окормляти паству словесних овець народу Божого. Крім того, його Блаженство нагородив ювіляра церковною нагородою «за заслуги перед Українською Православною Церквою». Предстоятель також відзначив своїм архіпастирським привітанням і церковною нагородою настоятельницю Кременецького Богоявленського монастиря ігуменю Маріоніллу за 30-тилітній ігуменський послух зокрема і 70-тиліття перебування в чернечому постризі загалом.

Митрополит Сергій та матушка ігуменя, зі свого боку, подякували предстоятелю за його турботу і підтримку, а також піднесли його Блаженству пам᾽ятні подарунки.

Кількома днями раніше, напередодні свята Стрітення Господнього, владику Сергія привітали також духовенство, прихожани і діти кафедрального собору святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії м.Тернополя. У вітальному слові настоятель храму і секретар єпархії протоієрей Степан Балан поділився своїми спогадами про початок архієрейського служіння владики, про страшні і радісні сторінки історії новоутвореної Тернопільської єпархії, а також зазначив, що митрополит Сергій являється для тернопільської пастви не лише адміністратором, а й духівником, прикладом в духовному житті. Молодіжний хор «Софія» разом з найменшими прихожанами подарували ювіляру духовні пісні і вірші. Від всієї громади кафедрального собору владиці подарували написану картину кафедрального собору – храму, який на пустельному місці в Тернополі було збудовано його стараннями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *