Тернопільська єпархія УПЦ продовжує Різдвяні святкування

Митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив архіпастирський візит до православних парафій Тернопільщини, в яких очолив молитовне служіння та привітав усіх присутніх зі святом Різдва. Традиційно, в усіх храмах Тернопільської єпархії УПЦ пролунали колядки, які покликані прославляти новонародженого Іісуса Христа. Під час візитів архієрей роздавав усім вірянам щедрі подарунки.

Таким чином, 12 січня владика Сергій відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці с.Града.

14 січня архієрей звершив Літургію Василія Великого в храмі святих Кирила та Мефодія смт. Ланівці та привітав настоятеля храму з днем небесного покровителя. Цього ж дня, ввечері, митрополит Сергій відвідав Свято-Покровський храм м.Кременця і також привітав протоієрея Василя Галяса, благочинного Кременецького округу, з днем Ангела.

Наступного дня, вранці, керуючий справами Тернопільської єпархії очолив Божественну Літургію у храмі на честь Покрови Божої Матері с.Сапанів.

20 січня владика Сергій звершив візит до храму святого Іоанна Предтечі в селі Великі Млинівці, де звершив урочисту Літургію, оскільки цього дня дня Великомлинівецька парафія УПЦ відзначає своє престольне свято.

Митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій не забув і про ті парафії, що постраждали від захоплення храмів рейдерами. Тому, архієрей здійснив візит до с.Радошівка Шумського району, у якому перше Богослужіння відбулося на Різдво. Даний православний храм був перевезений з Рівного.

Також архієрей відвідав православну громаду с.Бриків Шумського району, де триває будівництво храму. Владика привітав вірян з торжеством та висловив свою підтримку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *