Архіпастирський візит митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія у Шумське благочиння

13 грудня, в день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій очолив святкову Літургію в храмі Покрови Божої Матері с. Цеценівка. Його Високопреосвященству співслужили секретар Тернопільської єпархії прот. Стефан Балан, благочинний Шумського округу прот. Михаїл Костюк, настоятель храму прот. Андрій Вознюк та сонм священиків Тернопільської єпархії.

 

Найменші прихожани зустріли святковими вітаннями та короваєм архіпастиря, що прибув до православної громади УПЦ храму Покрови Божої Матері с.Цеценівка.

 

Перед початком святкової Літургії владика прочитав молитву на оновлення храму і освятив розписи, що були поновлені.

За Богослужінням було піднесено сугубу молитву за мир в Україні та єдність Православ’я.

Зі словами проповіді до вірян звернувся керуючий Тернопільською єпархією УПЦ владика Сергій і у своєму архіпастирському слові  привітав парафіян зі святом та дав духовні настанови. Після цього привітав настоятеля храму о. Андрія з днем пам’яті Небесного покровителя.

За багаторічні труди на благо Церкви високою нагородою з благословіння митрополита Київського і всієї України Онуфрія церковного старосту-ПелешкаГригорія Івановича було відзначено орденом УПЦ, а казначея і благодійників було нагороджено благословенними архієрейськими грамотами.

В кінці, на могилі покійного настоятеля храму протоієрея Андрія Ткачука митрополит Сергій разом із духовенством звершив заупокійну літію.

По завершенню молитовного Служіння владика благословив усіх вірян, гостів та духовенство, і традиційно  подарував усім присутнім духовну літературу.  Про це повідомляє на сторінці “Шумщина православна”у Facebook Андрій Стратюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *