Громада парафії Вознесіння Христового просить про матеріальну допомогу для реставрації святинь у с. Мала Іловиця

Село Мала Іловиця, що на Шумщині – земля, де народився преподобний Амфілохій Почаївський.

У селі є храм Вознесіння Господнього, будівницво якого розпочалося ще з 1948 року, проте за радянських часів воно було заборонене. Після розпаду СРСР, у 1990 році будівництво церкви знову було відновлено.

Пізніше, у 2002 році, з благословення митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія, у рідному селі святого було розпочато будівництво каплички в пам’ять про нього. Кошти по крупинці збирали жителі села та усі небайдужі люди.

Ці дві святині: храм і капличка, що розташовані на Батьківщині преподобного Амфілохія Почаївського, потребують чималих реставраційних робіт. Тому канонічна громада парафії Вознесіння Христового села Мала Іловиця, а також настоятель церкви о.Ігор Комаревич звертаються до всіх небайдужих по матеріальну допомогу, адже вони не в змозі вести будівництво власними силами. Віруючі села будуть вдячні за допомогу від людей доброї волі, адже будь-які реставраційні роботи потребують великих фізичних зусиль і, звичайно, коштів.

Здійснити пожертвування можна безпосередньо в храмі, в день Богослужінь, або переказати кошти на рахунок настоятеля церкви: 5168 7422 1447 1736 Комаревич Ігор Борисович (ПриватБанк). При виникненні питань або для уточнення інформації можна також звертатися до настоятеля храму за номером +380 96 843 04 86.

Нагадаємо, що  кожного року, 13 липня у капличці відбувається велика відправа, на яку прибувають архієреї, а також сотні мирян. Цього року план Архієрейського Богослужіння буде наступним: о 07:00 год. – водосвятний молебен в хатинці, де народився преподобний Амфілохій; о 09:00 – зустріч владик і початок Божественної Літургії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *