IV-й фестиваль Пасхальних піснеспівів у Свято-Успенській Почаївській лаврі

По благословінню митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія та митрополита Почаївського Володимира, 19 травня 2019 року на території Свято-Успенської Почаївської лаври у стінах Свято-Троїцького собору відбувся IV-й фестиваль Пасхальних піснеспівів.

Цього дня на фестиваль прибули тринадцять хорових колективів з різних областей Західної України: хор вихованців Почаївської Духовної Семінарії, хор храму Воскресіння Христового м.Остріг, дитячий хор храму Різдва Пресвятої Богородиці м.Хмельницьки, хор «Святвечір» м.Луцьк, дитячий хор храму Преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, дитячий хор храму Різдва Божої Матері м.Кременець, хор скиту святої Анни села Онишківці, хор храму Покрову Божої Матері м.Кременець, хор студентів Кременецького Регентського Училища, хор храму святого Миколая м.Борщів, хор храму святого князя Олександра Невського м.Радивилів, хористи Свято-Преображенського кафедрального собору м.Шумська та архієрейський хор Свято-Успенської Почаївської лаври.

На пісенному заході були присутні митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Шумський Іов, благочинний Кременецького округу протоієрей Василій Галяс, інспектор Кременецького Регентского Училища протоієрей Володимир Петручок. За організацію дійства відповідали протоієрей Георгій Прокопчук- настоятель храму святого Іоанна Предтечі с.Великі Млинівці і викладач Кременецького Духовного Училища, а також ієрей Михаїл Присяжнюк-настоятель Свято-Георгіївського храму с.Бонівка.

Усіх учасників Великоднього фестивалю було близько 350 ,багато дорослих та дитячих колективів брала участь вперше у даному заході.

В кінці Великоднього концерту, настоятель Свято-Успенської Почаївської лаври звернувся з вітальним словом до гостей та учасників фестивалю та разом із протоієреєм Георгієм Прокопчуком вручив грамоти і подарунки. Митрополит Володимир наголосив на тому, що яким би не був професійний  хор, він не в змозі відобразити всю красу і різнобарвність православного співу, а коли збираються на такі заходи різні хорові колективи, то в таких випадках церковний спів проявляється у всій своїй красі».

«Складається добра традиція, що під час Пасхалії ми збираємося і ділимося своїм, хоч маленьким, але щирим співом. Кожен учасник, в міру своїх здібностей і талантів на сьогоднішньому фестивалі намався прославляти Спасителя, що Воскрес»- додає настоятель Почаївської обителі.

Після закінчення пісенного Пасхального дійства, усі учасники отримали змогу приєднатися до смачної монастирської трапези.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *