Митрополит Сергій звершив чин освячення Поклінного Хреста у м. Кременець

У неділю 25 листопада 2018 року, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій з архіпастирським візитом відвідав Кременецьке благочиння. Тут, у житловому районі міста Кременця під назвою Туники, владика звершив чин освячення Поклінного Хреста. Архієрею співслужив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці (Туницький провулок м.Кременця) протоієрей Іоанн Копитчак та собор священників благочиння.

У день освячення владика Сергій звернувся до пастви зі словами проповіді, в якій наголосив на тому, що ми повинні поступати по милості та благодаті Божій, тому що Бог є любов, Бог є добро, Бог є істина.

«Даний Хрест був встановлений у 1934 році в пам’ять спасіння від епідемії. Ми живемо в той час, коли поширюється епідемія духовна. І тому Господь дав нам можливість оновити та освятити цей Хрест. Адже він є тією силою, яка допомагає в епідемії зла бути вірними Христу » – підкреслив керуючий Тернопільською єпархією УПЦ.

Після проповіді по благословінню Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України усі віряни отримали іконки, де зображені святий рівноапостольний князь Володимир та апостол Андрій Первозванний та ікона Богоматері “Призри на смирення”.

По завершенню духовних урочистостей усі віряни мали змогу приклонитися до новоосвяченого Поклінного Хреста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *