Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення престолу нового храму УПЦ у Колосовій

2 жовтня 2018 року керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій (Генсицький) відвідав парафію у селі Колосова Кременецького району. У цей день віряни чекали на владику, котрий прибув сюди для освячення престолу новозбудованого храму. Виконуючи майже всі роботи власними силами, за фінансової допомоги Київської митрополії та братії Свято-Успенської Почаївської лаври, громада збудувала свій новий храм трохи більше ніж за рік.

Митрополит Сергій звершив Божественну літургію та освятив престол храму на честь святого апостола Іоанна Богослова. Саме так був названий і попередній храм громади УПЦ, котрий два роки тому захопили розкольники. Певний час після того віряни молились у старенькому приватному будинку, котрий залишався на пожертвуваній для майбутнього будівництва ділянці, і готували землю під новий храм.

Фундамент був залитий біля молитовного дому навесні 2017 року. З Божою допомогою та трудами віруючих, за рік будівля була вже практично готова, і громада приступила до внутрішніх робіт. Завдяки тому, що серед вірян Колосової є справжні майстри-будівельники, люди впорались з усіма завданнями напрочуд швидко.

В цей урочистий день владика Сергій привітав вірян канонічної Церкви у Колосовій з тим, що вони з терпінням та надією на Господа вистояли у часи складних випробувань та змогли відійти від протистояння, щоб зі смиренням та Божою допомогою збудувати для себе новий молитовний дім.

1 комментарий:

  1. Прочитав і подивився на фото і радість і благодать найшла і на мене від радості і благодаті вірян які збудували новий храм для Бога і для себе, щоб молитися і спасатися в канонічній УПЦ. Тепер Господь в с. Колосові тільки з Вами – прихожанами вірними у Христі,, священством і Владикоб Сергіем. До Вас ще повернуться ті , хто розкаеться, побачивши, що Ви з Богом і під Його покровом. Це яскравий приклад для всіх вірних-канонічних УПЦ, що якщо віруючі не відходять, не залишають Його Едину Соборну Апостольську Церкву, то Він підтримує,укріпляє, допоиагає кожному і всій громаді храму і всій церкві. Неможливо вірних силою, насильством, вигнавши с храму, розлучити з Богом, бо Господь за ними і Сам покинув той попередній храм зі своїми вірними, бо Йому потрібні Ви, які творять плоди віри, а не лайкові слова і насильства, бо Бог не в силі мірській, а в правді Божій!
    Бережіть вашого Владику Сергія, як його Господь береже, щоб служити Вам вірним і Богу, слугою Якого він від Апостольської руки рукоположений на служіння і спасіння душ наших. Слава Господу за все, що Ви вірні здолали з Ним!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *