Громада УПЦ села Катеринівка на Тернопільщині побудувала новий храм замість відібраного розкольниками.

Віряни Катеринівки вперше молилися за Літургією у новозбудованій церкві. Після захоплення Свято-Георгіївського храму релігійної громади Української Православної Церкви так званим «Київським патріархатом» у 2015 році парафіяни вирішили збудувати новий. У цьому селянам допомогла програма благодійного фонду «Фавор», яка передбачає допомогу громадам, храми яких було захоплено.

8 вересня 2017 року православна громада села Катеринівки Тернопільської області вперше молилась у новозбудованому храмі, після того як розкольники захопили її власний. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Чин освячення храму на честь святого великомученика і цілителя Пантелеімона та першу Божественну літургію звершив керуючий єпархією митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні духовенства єпархії та настоятеля парафії протоієрея Сергія Гладуна.

Разом з духовенством у новій церкві молилися численні парафіяни, які ще нещодавно були вимушені здійснювати богослужіння у Свято-Георгіївському храмі почергово з прибічниками “УПЦ КП”. Саме тому і було вирішено питання про будівництво нової церкви для віруючих Української Православної Церкви.

Свято-Пантелеімонівський храм стало можливим збудувати завдяки програмі благодійного фонду «Фавор» під назвою «40 храмів». Ініціатива має на меті побудувати нові храми православним релігійним громадам, культові споруди яких були захоплені філаретівцями.

Під час засідання 26 липня 2017 року Священний Синод Української Православної Церкви постановив затвердити цю програму як загальноцерковну та закликав віруючих усіх єпархій допомогти своїм співвітчизникам, які наразі не мають можливості безперешкодно звершувати богослужіння у своїх храмах.

Нова домова церква у селі Катеринівка на Тернопільщині є першим результатом роботи у цьому напрямку. Храм звели за рекордний термін – півроку. Лише на будівництво фундаменту було зібрано 120 052 гривень.

Нагадаємо, православний храм на честь святого великомученика Георгія Побідоносця с. Катеринівка був захоплений силою представниками «Київського патріархату» за підтримки радикалів 21 вересня 2015 року у свято Різдва Пресвятої Богородиці. У цей день віруючі Української Православної Церкви звершували Літургію просто неба перед дверима забарикадованого храму. Проте пізніше розкольники зламали бокові двері церкви та вдерлися до неї. Парафіян, які хотіли зайти до своєї церкви, бійці радикальної організації «Правий сектор» та підрозділу МВС “Батальйон Тернопіль-2” почали жорстоко бити кийками та застосували проти мирних селян сльозогінний газ.

Винні так і не понесли покарання за нанесення тяжких тілесних ушкоджень двадцятьом людям та привласнення храму релігійної громади Української Православної Церкви. Більше того, під час рейдерського захоплення культової споруди та побиття людей поліція поруч просто бездіяльно спостерігала за порушенням норм законодавства.

У зв’язку з цими подіями було прийнято рішення побудувати домовий храм і таким чином забезпечити можливість здійснювати спільну молитву вірних канонічної Православної Церкви.

На Тернопільщині для громади УПЦ освячено новий храм замість відібраного розкольниками

http://uoj.org.ua/novosti/sobytiya/u-obshchiny-katerinovki-chey-khram-zakhvatili-raskolniki-teper-novaya-tserkov-foto

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *