Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій відвідав громаду села Кути на храмове свято (фото, відео)

7 серпня, у день, коли Церква вшановує святу праведну Анну, відзначає своє храмове свято релігійна громада УПЦ села Кути Шумського району Тернопільської області. Цього дня до парафіян прибув керуючий Тернопільською єпархією Української Православної Церкви митрополит Сергій, котрий підтримав утиснену у її правах християнську громаду та очолив святкове Богослужіння.

Велика радість від зустрічі свого архіпастиря по-справжньому підняла дух вірян, котрі молились разом з владикою у цей день духовного торжества та піднесення. Незважаючи на те, що громада канонічної Церкви у цьому селі усе ще позбавлена доступу до свого храму, це не стало на заваді святу молитовної радості та спілкування з митрополитом Сергієм. Владика привіз для людей чудотворну Почаївську ікону Божої Матері, його зустріла велика кількість віруючих.

Нині прихожани УПЦ у селі Кути моляться, як і раніше, на приватній території, у встановленому тут військовому наметі. Але зсередини він, наскільки це можливо, облаштований як храм, а головне – сповнені надії та віри у Христа люди, які збираються тут для молитви.

Владика Сергій після Богослужіння звернувся до своєї пастви та настоятеля гнаної громади протоієрей Ігоря Кушнірука зі словами підтримки і вдячності за християнську стійкість і смирення. Наприкінці керуючий Тернопільською єпархією вручив присутнім подарунки та висловив сподівання, що зовнішні скрутні обставини минуть, і парафіяни знову вестимуть звичайне церковне життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *