Богоявлення: митрополича служба у Кременецькому жіночому монастирі. (фото)

6b19 січня Свята Православна Церква відзначає свято Богоявління – Хрещення Господа і Спаса нашого Іісуса Христа. Згідно Святому Євангелію Спаситель перед виходом на проповідь приходить на річку Іордан для того, щоб хреститися від Іоанна Хрестителя, Предтечі Господнього. В цей день в храмах Православної Церкви звершуються богослужіння, в кінці яких освячується особливом чином вода в знак памяті освячення Іорданських вод під час хрещення Іісуса Христа. В Тернопільській єпархії це свято знаменне тим, що в честь його освячений головний собор Кременецької жіночої обителі.6e1d82066e1d8161

 

В цей день святкове богослужіння в монастирі очолив керуючий Тернопільською єпархією митрополит Сергій. Після Божественної Літургії духовенство і сестри обителі, велика кількість віруючих хресним ходом прийшли до головного колодезя монастиря, де було звершено освячення води – Великої Агіасми.

Колодязь Свято-Богоявленської Кременецької жіночої обителі – особливо чистий.

img_20170107_192440_hdrХто і коли його викопав, сестри не знають; зі слів настоятельки монастиря ігуменії Маріонілли, про його існування відомо з самого початку служіння обителі, глибина його сягає сорока метрів, не рахуючи глибини колодязної свердловини. За станом колодязя регулярно слідкують, нещодавно його повністю почистили за допомогою спеціалістів.

 

 

Цьогорічне освячення води у Кременецькому монастирі, як і кожного року, було велелюдним та по-справжньому святковим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *