Священики УПЦ в Грузії звершать Літургію арамейською – мовою, якою говорив Христос

Літургію арамейською мовою з проханнями про припинення воєн звершать у Грузії 10 квітня представники п’ятьох Помісних Церков. Серед них – і клірики Української Православної Церкви.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на настоятеля ассирійської громади в Старій Канде (Грузія) схіархімандрита Серафима (Біт-Харібо).

За його словами, у богослужінні візьмуть участь також священики Антіохійської, Грузинської, Руської Православних Церков і Православної Церкви в Америці.

Від УПЦ на Літургію прибудуть клірик Житомирської єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв) і настоятель київського Свято-Миколаївського храму протоієрей Володимир Косточка.

«Молитви мовою Христа соборно зі священиками інших Православних Церков піднесені будуть про мир світу цього, про припинення воєн на землі і подяки Богові за все!» – зазначає отець Серафим і запрошує всіх бажаючих з різних країн світу взяти участь в історичній Літургії.

Схіархимандрит Серафим (Біт-Харібо) прийняв чернецтво в Україні; у Грузії був висвячений у священика. Будучи ассирійцем, опікує ассирійську громаду в с. Стара Канда. Разом з членами громади виконує і записує пісні арамейською мовою, музику до яких складає сам. Отець Серафим – другий священнослужитель у світі, який служить Божественну літургію арамейською. Раніше мовою, якою говорив Христос, богослужіння звершували тільки в м. Маалюля (Сирія).

Напередодні Великого посту о. Серафим записав 50-й псалом арамейською мовою з побажаннями миру українцям. Запис можна прослухати за посиланням.

Використано матеріали foma.in.ua

http://news.church.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *