У Свято-Богоявленському Кременецькому жіночому монастирі відзначають 25 річницю відродження обителі

5 листопада, святковою всенічною  та акафістом перед головною святинею Кременецької обителі іконою «Всіх скорботних Радість», розпочалося відзначення

25-ліття відродження Свято-Богоявленського жіночого монастиря. Святкову службу очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел йому співслужили митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Почаївський Володимир, архиєпископ Уманський і Звенігородський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Клімент, єпископ Шумський Нафанаїл та собор духовенства.

Чверть століття минуло з тієї пори як у 1990 році братія Почаївської Лаври, майбутні насельниці монастиря та православні миряни пройшли хресною ходою із Почаєва до Кременця із чудотворною іконою Матері Божої «Всіх скорботних Радість». Очолював тоді хресну ходу намісник Почаївської Лаври архимандрит Онуфрій, нині Митрополит Київський і всієї України, подолавши перепони, сестри увійшли у рідну обитель і відтоді не припиняють трудитися відроджуючи монастир.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *