Утретє в Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбувся фестиваль пасхальних піснеспівів.

13 травня 2018 року у древніх стінах Свято-Успенської Почаївської обителі втретє поспіль відбувся фестиваль пасхальних піснеспівів. Це музичне свято ініціює Тернопільська єпархія Української Православної Церкви.

Цього року, окрім приходських хорів православної Тернопільщини, до Лаври уперше прибули дорослі та дитячі колективи з інших єпархій УПЦ. У Свято-Троїцькому соборі обителі співали хори з міст і сіл Волинської, Хмельницької, Рівненської області.

Всього до Почаєва прибули п’ятнадцять колективів.

На пісенному святі був присутній митрополит Питирим Миколаївський та Очаківський (Старинський), котрий звертався з вітальним словом до учасників. Настоятель Почаївської Лаври митрополит Володимир (Мороз), гостинно приймав всіх, хто прибув на фестиваль.

Керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Сергій (Генсицький) благословив усіх хористів подарунками, а під час монастирської трапези для гостей та учасників фестивалю співав духовні канти відомий кобзар Василій Жданкін з сім’єю.

Численні гості та хористи, котрі взяли участь у святі пасхального співу, дякували організаторам за гостинність та за подаровану радість зустрічі.

«Приїжджаєш сюди-душа радіє!»-такі слова сказав один із учасників фестивалю, котрий завітав із Волині. “Все було чудово, справжнє Пасхальне свято, радість як у Пасхальну ніч!!!!”- написала учасниця фестивалю, регент хмельницького хору, Ірина Кононенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *