Секретар Тернопільської єпархії УПЦ взяв участь у засіданні Ради церков.

1 березня 2018 року в Тернополі відбулось засідання Ради церков, участь у котрому, разом з представниками обласної влади та конфесій, поширених у регіоні, взяв секретар Тернопільської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан.

Як повідомив секретар єпархії УПЦ, на робочому засіданні йшлося про загальний стан відносин релігій та держави, доповідали на цю тему чиновники профільного департаменту ОДА, реєстратори. Додатково було домовлено ще раз узгодити всі питання по статутах юридичних осіб – релігійних громад.

Під час засідання Ради церков обговорювали ряд нагальних питань відновлення та розвитку нашого краю, у котрих можуть бути задіяні церковні структури. Це не лише формування світогляду, а й важлива особиста роль священнослужителів як основних діячів безпосередньо у суспільстві, серед громад. Зокрема, священиків просять розповідати людям про можливість, з допомогою держави, утворювати на місцях аграрні кооперативи, щоб створити українцям альтернативу заробітчанству.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *