Відбулася чергова зустріч з представниками ОБСЄ.

У вівторок 28 березня 2017 року в приміщенні єпархіального управління, по благословенню Митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія,  відбулася зустріч представників Тернопільської єпархії УПЦ: секретаря єпархії протоієрея Степана Балан, протоієрея Георгія Прокопчука та юриста з командою  Івано-Франківського відділення ОБСЄ в лиці Марко Кіршбаум,  Мірослав Демко та особливим гостем старшим радником ОДІПЛ (Офісу демократичних інституцій і прав людини) по питаннях свободи релігії Кішен Маноча.

У ході зустрічі обговорили питання прав людини в Тернопільській області в зв’язку з недавніми захопленнями храмів нашої єпархії та затягуванням реєстрації статутів релігійних общин.

Представники єпархії звернули увагу на тенденцію, яка відбувається саме в нашій області, коли при фактично існуючій релігійній общині УПЦ, без їх згоди, забираються всі права шляхом перереєстрації статуту в так  зване УПЦ КП.

Сторонами було висловлено думку про організацію двосторонніх переговорів з представниками УПЦ КП для урегулювання конфліктних ситуацій нашого регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *