Митрополит Сергій відвідав Чорногорію. (Фото)

25 вересня 2016 року в місті Бар (Чорногорія) відбулося освячення новозбудованого храму на честь одного з перших мучеників сербської землі Іоанна-Володимира , який постраждав за Христа у 1016 році . Храм на честь святого мученика є другим по величині в Чорногорії і зведений до 1000 – ліття  мученическої смерті св.Іоанна-Володимира.

Чин освячення храму та святкову соборну Літургію очолили Блаженнійший Патріарх Ієрусалимський Феофіл ІІІ , Святійший Патріарх Сербський Іріней та Блаженнійший Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій , котрим співслужили представники всіх Помісних Православних Церков , архієреї та клірики Сербської Православної Церкви.

По благословенню  Блаженнійшого митрополита Онуфрія представником  Української Православної Церкви на даних святкуваннях був Високопреосвященнійший митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій . Предстоятель Української Православної Церкви  передав на благословення сербському боголюбивому народу ікону Всіх Києво – Печерських преподобних.

Митрополит Сергій від імені предстоятеля Української Православної  Церкви попросив святих молитов у предстоятелів та представників Помісних Православних Церков за мир в Україні . Під час свого перебування в Чорногорії владика Сергій з благословення та разом з місцевими архіпастирями звершив п’ять Літургій та багато молебнів біля чорногорських святинь , де підносилась сугуба молитва за врегулювання збройного конфлікту та мир на нашій землі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *