Згорів антимінс і всі святині у вівтарі: у с. Кордишів підпалили господарьске приміщення, яке було пристосоване як храм громади УПЦ.

В ніч на 28 березня 2023 року в селі Кордишів Шумського благочиння невідомі зловмисники підпалили новозбудоване господарьске приміщення, яке було пристосоване, як храм Української Православної Церкви. Як повідомив настоятель громади, власник ділянки, на котрій було зведене дане приміщення, протоієрей Георгій Цезарук, підпал був вчинений о першій годині ночі, коли у вівтар закинули займисту суміш: священика одразу повідомили про пожежу і за годину він вже був на місці.
“Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму”, – розповів настоятель.
За даним злочином відкрите кримінальне провадження.
Зі слів отця Георгія, дане приміщення будувалося та готувалося як храм до освячення у 2023 році. “Громада готувалася до освячення на свято Різдва Іоанна Предтечі. Після втрати попереднього храму і всього майна громади у 2019 році, коли нерухомість перейшла у розпорядження ПЦУ, богослужіння відновилися саме на це свято у 2022 році”, – згадує священнослужитель.
“Ми почали будуватися у 2020 році, залили фундамент, через два роки вже відновили богослужіння. До 2019 році я жив тут на парафії, тепер у Шумську. Спочатку носив антимінс із собою, коли збудувалися, вже залишав у храмі, бо все було спокійно”, – свідчить протоієрей.
За а попередньою оцінкою, полум’я знищило майно на суму до 800 тисяч гривень. Триває слідство.

1 комментарий:

  1. Цей черговій злочин підпалу храму (в с. Кордишев) Тернопільської єпархії дії сатанинських сил, які прийняли в душі богоборчий дух дьявола і сатани і захопивши владу на місцях та спільно з державними владами оголосили відкриту війну з самим Богом – Його вірними православними християнами канонічної УПЦ.
    А ми вірні у Христі, потерпаючи насильства, наруги, захоплення та підпалення храмів, переслідування священників та прихожан, знаемо, що це для утверлження нас в вірі, а для сатаністів для їх всіх виявлення не тільки як богоборців, а і для покарання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *