Свято Переполовення П’ятидесятниці в урочищі Божа Гора

22 травня 2019 року уся повнота світового Православ’я святкує Переполовення П’ятидесятниці, яке цьогоріч співпало зі святом перенесення мощей Святителя Миколая з Мир Лікійських у місто Бар.

Увечері, напередодні дня пам’яті Святителя Миколая Чудотворця, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій очолив Всенічне бдіння у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Кременця. Під час богослужіння владика разом з духовенством прочитав акафіст покровителю храму- Свт.Миколаю.

Наступного дня, 22 травня, відбулося святкове соборне Богослужіння в урочищі Божа Гора. Наймолодші прихожани привітали духовенство та усіх вірян віршами. Божественну Літургію очилили два архіпастирі: митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій та митрополит Почаївський Володимир. Архієреям співслужив сонм священиків Тернопільської та сусідніх єпархій.

Під час Богослужіння на малому Вході настоятель храму в честь Живоносного Джерела – протоієрей Георгій Казмірук був нагороджений високою церковною відзнакою-митрою.

Божественну Літургію прикрашали своїм співом місцевий хор та хор Почаївської духовної семінарії.

Цього року парафія ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» відзначає 10-річчя з дня побудови храму та відновлення Богослужінь. З нагоди важливої події у житті парафії керуючий Тернопільською єпархією УПЦ відзначив активних вірян храму благословенними грамотами.

Багаточисельні паломники, що прибули не лише з Тернопільської, а й з сусідніх областей , та увесь віруючий люд були окроплені святою водою. Згодом усі отримали можливість скуштувати святкову трапезу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *