Зустріч православних гостей Польщі із Кременецькою молоддю

Молодіжка-  це не лише платформа для спілкування, духовне зростання, волонтерство, організація паломницьких подорожей, а й знайомство із багатьма новими та цікавими людьми. Зокрема міжнародні зустрічі дають змогу більше дізнатися про культуру та світобачення інших людей.

16 травня 2019 року православна молодь на чолі із духовенством Польщі відвідала місто Кременець. Під час візиту у стінах місцевого Духовного училища відбулася зустріч гостей сусідньої країни з  Кременецькою молодіжкою.

О.Христофор- польський православний священник із міста Гайнівка, що на сході Польщі, відповідав на важливі запитання, які цікавлять українську молодь. Таким чином, присутні могли дізнатися про православне життя Польщі, про їхні звичаї, устрій церкви та духовне світобачення сусіднього народу. О.Георгій Прокопчук та о.Андрій Вараниця доповнювали цікавими деталями відповіді о.Христофора. Із вуст польської молоді пролунала пісня «Литвины» білоруською мовою, яка являється втіленням краси і величі непокірного духу білорусько-литовського народу.

 

В кінці зустрічі, іноземні гості отримали можливість відвідати Свято-Миколаївський собор міста Кременця. О.Василій Кудровський- священнослужитель кафедрального собору, розповів про старовинні ікони, які знаходяться у стінах храму, а студенти регентського училища виконали ряд піснеспівів.

Згодом Кременецька та польська Гайнівська православна молодь у дружній атмосфері грали у рухливі ігри, а  мовний бар’єр не завадив спілкуванню із гостями сусідньої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *