Завершальний вечір колядок Тернопільської єпархії

По благословенню митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія та митрополита Почаївського Володимира 17 лютого 2019 року, в концертному залі Почаївського будинку культури відбувся щорічний традиційний фестиваль різдвяних колядок «Почаївські передзвони» за участі церковних, світських хорів та ансамблів з Тернопільщини.

Під час дійства, різдвяні колядки та духовні піснеспіви пролунали у виконанні хорів та ансамблів з різних куточків області. Зі словами вітання до гостей звернувся протоієрей Петро Сович.

Святковий концерт розпочав хор студентів Почаївської духовної семінарії під керівництвом диякона Олександра Данілова, у виконанні якого пролунала колядка «Ой, не спіть, не спіть».

Учасниками фестивалю стали -хор Почаївської духовної семінарії, ансамбль бандуристів Почаївської музичної школи, народний хор, дитячий хор «Веснянка» Почаївської музичної школи, хор Свято-Миколаївського храму м.Почаїв, дитячий хор «Струмочок» при Почаївській Духовній семінарії, хор «Надія» кафедрального собору св. муч. Віри, Надії, Любові та матері Софії м.Тернопіль, вокальний ансамбль «Консонанс», хор регентського училища м. Кременець, хор свято-Успенської Почаївської лаври, Н.Солдаєва- Процанін, зведений хор Почаївської лаври та Кременецького регентського училища.

В ході проведення концерту була організована благодійна акція по збору коштів на лікування студента Почаївської духовної семінарії, Олега Скрипчука, у якого виявили важку хворобу- гострий мієлобластний  лейкоз. Усі небайдужі змогли пожертвувати кошти на дороговартісне лікування. Варто зауважити, що пожертви на даний час продовжують надходити від чуйних людей. Бажаючі можуть долучити до даної акції. Реквізити (Приват Банк): 5167 9855 6155 7703 Скрипчук Олег Володимирович.

По завершенню концерту, усі разом проспівали відому колядку « Добрий вечір тобі».

Нагадаємо, як проходили святкування на православній Тернопільщині.

9 січня 2019 року, в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври відбувся Різдвяний пісенний фестиваль колядок.

Традиційно, на четвертий день Різдва у Тернопільському кафедральному соборі на честь Віри, Надії, Любові та матері Софії відбулося святкове соборне Богослужіння, яке закінчилося співом колядок.

Різдвяну радість змогли відчути і самотні люди похилого віку. 12 січня 2019 року о.Віталій Гурєв- настоятель храму  на честь святителя Феодосія Чернігівського, с.Бутин та о.Василій Бондар разом із дитячим хором храму на честь Архистратига Михаїла с. Бірки і с. Соснівка відвідали стаціонарне відділення будинку для престарілих, що у Великих Дедеркалах. Діти заспівали для підопічних закладу колядки та інші духовні піснеспіви, тим самим поділились радістю Народження Христа із самотніми людьми. В кінці вихованці парафій вручили подарунки людям похилого віку.

Цього ж дня згаданий дитячий хор та священники Тернопільщини відвідали Загаєцький монастир святого Іоанна Милостивого, у якому виразили свою підтримку архімандриту Герману та братії обителі, а також виконали ряд колядок.

У неділю по Різдві Христовім, 13 січня 2019 року, у с. Сапанів прибув керуючий Тернопільською єпархією УПЦ митрополит Сергій, де очолив різдвяне Богослужіння. По завершенню місцевий хор виконав ряд колядок, які стали справжньою окрасою святкових Богослужінь.

20 січня- це особливий урочистий день для Великомлинівецької парафії УПЦ храму святого Іоанна Предтечі, яка відзначила храмове свято. В цей день архієрей відслужив Святкову Божественну Літургію у день престольного  празника. В кінці владика Сергій із духовенством та вірянами заколядували різдвяні колядки.

Ввечері, 27 січня, у Свято-Богоявленському жіночому монастирі м.Кременця відбулася святкова вечірня, яку очолили митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир та єпископ Шумський Іов. Опісля прозвучали колядки та духовні піснеспіви у виконанні церковних хорів, що прибули з різноманітних куточків Тернопільщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *