Відійшов у вічність клірик Тернопільської єпархії протоієрей Ігор Бойко-викладач Почаївської духовної семінарії

10 грудня 2018 року у Почаївському Свято-Миколаївському храмі митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський та Вознесенський Питирим, єпископ Шумський Іов у співслужінні священників Тернопільської єпархії УПЦ звершили заупокійну Архієрейську Літургію та чин похорону  новопреставленого протоієрея Ігоря Бойка.

Духовенство, родичі, друзі та усі небайдужі віряни провели хресною ходою спочилого священика в останній земний шлях  на міське кладовище.

Протоієрей Ігор Бойко відійшов у вічність 8 грудня 2018 року. Він був одним із перших викладачів Почаївської духовної семінарії. Священник виріс при Почаївській лаврі та знав преподобного Амфілохія Почаївського та багатьох старців обителі.

«Зі скорботою прийняв звістку з рідної семінарії, що не стало о.Ігоря.Знаючи особисто батюшку і його ставлення до Богослужіння, студентів, людей – це була Велика людина, освічена мудра і добра. З самого дитинства був вихований в святій Православній вірі, а значний вплив на його подальше формування мала Почаївська Лавра, з якою батюшка не розлучався від раннього дитинства. Ідучи ранком до святинь можна було чути, як о. Ігор велигласно співав Акафіст Богородиці чи преподобним отцям Іову та Амфілохію.

Згадуючи період навчання, то на його пари студенти бігли, щоб почути щось цікавого, живого і потрібного, як в подальшому житті так і служінні.
Завжди умів батюшка: втішити, підтримати, дати пораду або просто підбадьорити.
Був і являється прикладом для хорошого наслідування, як для пастирів так і мирян, думаю не буде ні однієї людини яка би хоч щось погане би подумала про нього» – повідомляє випускник Почаївської духовної семінарії, вихованець спочилого протоієрея Ігоря Андрій Стратюк, на своїй сторінці у Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *