Православна Тернопільщина зустріла чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Володимирська-Десятинна» (фото, відео)

 15 липня 2017 року духовенство та віряни Тернопільської єпархії УПЦ на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм зустріли велику православну святиню – чудотворний образ Божої Матері «Володимирська-Десятинна». Ікона перебуватиме у храмах та обителях Тернопільщини протягом найближчого тижня.

 

Десятинна ікона Божої Матері постійно перебуває  у Різдва Богородиці Десятинному чоловічому монастирі Києва. Святиня була написала у 1998 році в американському місті Берклі митцем та викладачем іконопису Олександром Хароном, котрий отримав благословення на це подвижництво за 20 років до того від свого духовного наставника.

 

Після того, як ікона потрапила в Україну, вона перебувала в Іоанно-Предтеченському вівтарі Свято-Іллінського храму на київському Подолі, пізніше її перенесли у новостворений храм на місці Десятинного собору, і вона отримала назву «Десятинна». Напередодні свята ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» у тимчасовій споруді сталось диво явлення Богородиці біля Десятинного образу, і з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014) у 2007 році на цьому святому місці продовжили служіння Літургії і будівництво храму. Ікона захищала вірян від стихії, вцілила у вогні, являла інші дива, і 29 грудня 2016 року з благословення Священного Синоду УПЦ було встановлено святкування на честь ікони Божої Матері «Володимирська-Десятинна» у межах Київської єпархії.

 

Святиня зцілює від невиліковних недугів, допомагає влагодити сімейні негаразди, нікого не полишає з тих, хто звертається з щирою молитвою і надією.

 

Протягом суботи-неділі 15-16 липня до чудотворної ікони приклонились православні віряни Тернополя. 16 липня святиню зустріли у місті Кременець, у Свято-Миколаївському соборі, до образу вийшли віряни міста, навколишніх сіл, сестри місцевого Свято-Богоявленського монастиря, також сюди прибув ректор Почаївської Духовної Семінарії владика Серафим.

 

Чудотворний образ перебуватиме у соборі до 17 липня. У цей день його перенесуть до Богоявленської обителі, де ікона перебуватиме до вівторка, 18 липня, і звідки вона вирушить до Свято-Успенської Почаївської лаври. З 19 по 20 липня образ Цариці Небесної зустрічатимуть у Шумському благочинні. Від 20 по 21 святині вклонитимуться православні громади міста Ланівці, села Нападівка, селища Вишнівець. 21 липня чудотворна ікона на один день повернеться до Свято-Богоявленського Кременецького монастиря, 22 липня православна Тернопільщина проведе образ Божої Матері «Володимирська-Десятинна» у сусідню Хмельницьку область.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *