На свято Стрітення Господнього у Почаєві відбувся православний вечір колядок. (відео)

15 лютого 2017 року, в приміщенні Будинку культури міста Почаїв зібрались колективи православних закладів та парафій Кременеччини і сусідніх районів: на свято Стрітення тут відбувся завершальний вечір колядок. Дійство було дуже урочистим та по-справжньому святковим, а найбільший у Кременецькому районі зал у Почаєві глядачі заповнили дощенту.

Початок програми складався з різноманітних хорових співів. Тут були і світські, і церковні хори, у тому числі колективи Почаївської духовної семінарії та Кременецького Духовного Училища. Учасники співали, розказували вірші.

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія та митрополита Почаївського Володимира священнослужителі вітали всіх зі святом Стрітення Господнього, а представник Почаївської обителі отець Никодим розповів присутнім про історію вертепів у нашій країні.

Після виступів семінарського, братського хорів та аматорських колективів глядачі насолодились поставленим братією Лаври вертепом – традиційним українським православним святковим дійством. І цілком заповнений зал Будинку культури свідчив про те, що ці традиції все більше цікавлять наше суспільство, і приносять радість нашим серцям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *