25 травня, в день Преполовіння П’ятидесятниці, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив Божественну Літургію на “Божій горі”

25 травня, в день Преполовіння П’ятидесятниці, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив Божественну Літургію на “Божій горі”, поблизу села Бережці, Кременецького району, неподалік Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Традиційно, у день свята Преполовіння П’ятидесятниці, владика Сергій очолює Божественну Літургію  на самому джерелі. Чисельні паломники з навколишніх сіл та сусідніх єпархій поспішають як і на ранню Літургію, котра служиться у храмі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”, так, і особливо велелюдно – на другій Літургії, біля цілющого джерела на самій маківці гори, котру очолює владика Сергій. Архипастирю співслужили сонм священства, за Літургією співали два хори – семінарський, Почаївської семінарії та храму ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”.

По завершенню Літургії митрополит Сергій вручив Церковні нагороди благодійникам храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *