Пасхальне Послання Високопреосвященнійшого Сергія Митрополита Тернопільського і Кременецького

Сей день его же сотвори Господь,

возрадуемся и возвеселимся въ онь.

Христос Воскресе!

Його немає в гробі. Воскрес Іісус від гроба. Життя виявилося сильнішим смерті. Знову і знову ми вітаємо цією радісною звісткою всю нашу паству, і один одного, і звідусіль чуємо її. Цією радістю наповнюються храми Божі та весь світ. Нині торжествує Церква Небесна і Земна.

Ми не в силі стримати нашу радість. По всій землі, і на небі, на всіх мовах людських і ангельських гримить вона в цей день Господній.

Вірою у Воскресіння Христове, нам відкриваються дивні дарування, яких не було ніколи: ми призвані до вічного життя, ми запрошені на таку Трапезу, на якій Сам Бог жде нас; ми стаємо причасниками Божественного єства в Тайні Святої Троїці, і Господь живе в нас.

Господь Воскрес! Він являє нетлінне життя. Він – Джерело життя. Він – переможець смерті! Він відкриває путь воскресіння для всього роду людського. І ми, вірні Йому, каючись в своїх гріхах, воскреснемо разом з Ним в життя вічне.

Віднині Воскреслий Христос є центром Всесвіту та основою життя кожної людини, і являє себе для всіх людей, для всіх народів, для всього світу видимого й невидимого. Його Воскресіння освящає наші душі та преображає наші смертні тіла. І коли ми стараємося жити по правді Божій і укріпляємося таїнством причастя Тіла і Крові Христових, нам відкривається тайна присутності любові Божої в нашому житті, як про це говорить апостол: «Уже не я живу, а живе в мені Христос» (Гал.2,20).

Віримо, що Іісус Христос во віки Живий і нам дарує життя вічне! Розуміємо, що ця віра – Божий дар, якого ми не заслужили, а прийняли з рук Божих, як найвеличніше благодіяння.

За цю віру, яка йде від апостолів, якою ми, з надією, живемо, за віру кожного з нас і за віру всієї Церкви – ми будемо завжди дякувати Господу і славити Його Преславне Воскресіння.

Торжество цієї віри преславно і велично являє нам Христова Церква в молитвах і богослужіннях, та вводить нас в єднання з мужніми сповідниками віри Вселенського Православія ХХ століття, котрі явили красу богоугодного життя.

Радісно знати, що і нині, серед зростаючого зла, мільйони людей ХХІ століття своїм життям і смертю свідчать всьому світу подвиг віри в Христа Воскреслого.

Помолімося один за одного отці, браття, сестри та діти, щоб і нам не убоятися засвідчити свою віру і любов Воскреслому Господу!

Разом із усією Церквою, з Тернопільською паствою прославимо люблячого нас Спасителя вічнорадісними словами:

Христос Воскресе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *